- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata objasnio ko su „zveri“ u Ukrajini

© Sputnik / Evgeniй Kotenko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ukrajinskog bataljona "Azov" polažu zakletvu
Pripadnici ukrajinskog bataljona Azov polažu zakletvu  - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusiej pri UN Vasilij Nebenzja nazvao je „zverima“ ukrajinske vojnike i članove nacionalističkih bataljona koji su napadali Donbas celih osam godina.
Na sednici Saveta bezbednosti UN stalni predstavnik UN Sergej Kislica izjavio je da ga slovo Z kojim je označena ruska vojna tehnika u Ukrajini asocira na reč „zveri“.
„On je interpretirao slovo Z na ruskoj vojnoj tehnici koja se sada nalazi u Ukrajini kao „zveri“. Mi imamo svoje mišljenje ko su zveri. Između ostalog, to su predstavnici Oružanih snaga Ukrajine i nacionalističkih bataljona koji su tokom osam godina ugnjetavali civile Donbasa. Granatiranje Luganska, Donjecka se nastavlja i danas", izjavio je Nebenzja.
Pored toga, Kislica je obratio pažnju na post ruske ambasade u Velikoj Britaniji na tviteru. U njemu se navode reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je cilj specijalne vojne operacije da se zaustavi svaki rat koji može izbiti na ukrajinskoj teritoriji. Kislica je posavetovao ruskim diplomatama u Londonu „da u slučaju problema sa mentalnim zdravljem okrenu 111“.
„Ne želim komentarisati poslednju izjavu ukrajinskog predstavnika. Nije mi jasno odakle tako dobro zna adresu… ustanovu koja se bavi mentalnim zdravljem. Želeo bih znati više o tome“, reagovao je Nebenzja.
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
RUSIJA
Nebenzja: Broj žrtava od ruku radikala u Kijevu svakodnevno raste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala