- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Republika Srpska je činjenica“: Hrvatski predsednik o situaciji u BiH

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPHrvatski predsednik Zoran Milanović
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da je Republika Srpska činjenica, a da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik njegov sagovornik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda. On je sagovornik kojeg poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, a koji su dovedeni za ruku“, rekao je Milanović.
On je naveo da Evropski parlament, koji je zakonodavno telo, ne uvodi nikakve sankcije Dodiku, te istakao da ne voli hajke, jer ih obično predvode kukavice.
Komentarišući situaciju u BiH, Milanović je rekao da je pojačana prisutnost snaga zbog situacije u Ukrajini, ali da nema načina da sve to eskalira u oružani sukob u BiH.
Odgovarajući na pitanje o Dodikovim idejama o otcepljenju Republike Srpske, Milanović je rekao da je jedno politička retorika, a drugo ono što je realno.
„Njegova ideja je ideja. Šta je ideja o trećem entitetu? Vodi li to razbijanju BiH ili je to deo pregovaračke taktike da Hrvati dobiju ono što im je oteto“, upitao je Milanović i dodao da Republika Srpska postoji i da je činjenica.
Kada je reč o NATO-u u Gruziji, Milanović kaže da će se tome suprostaviti i da to „ne dolazi u obzir“, prenosi RTRS.
Sankcije Rusiji, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
REGION
Nove sankcije Dodiku bezopasne po Srpsku, ali opasne po BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala