- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Japan uveo treći paket sankcija protiv Rusije i Belorusije

© AFP 2023 / Mandel NGANJapanska zastava
Japanska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Japana objavilo je treći paket sankcija protiv Rusije i Belorusije zbog situacije u Ukrajini. Sankcije su uvedene protiv 20 Rusa i 12 građana Belorusije, kao i dve ruske i 12 beloruskih kompanija. Zabrana je uvedena i na izvoz Ministarstvu odbrane Belorusije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Sankcije su uvedene protiv prvog zamenika šefa administracije ruskog predsednika Alekseja Gromova, portparola predsednika Rusije Dmitrija Peskova, zamenika šefa administracije predsednika Dmitrija Kozaka, prvog zamenika šefa administracije Sergeja Kirijenka, lidera Čečenije Ramzana Kadirova, vlasnika kompanija Borisa Rotenberga i Ališera Usmanova, novinara Vladimira Solovjova i drugih.
Pored toga, Japan je uveo sankcije i protiv Viktora i Dmitrija Lukašenka, portparola predsednika Belorusije Natalije Ejsmont, ministra unutrašnjih poslova Belorusije Ivana Kubrakova i drugih.
Dve ruske i 12 beloruskih kompanija su uključene u treći paket sankcija Japana, među njima su Vojna kompanija „Vagner“, grupa kompanija „Sinesis“, „Belteheksport“ i druge.
Ministarstvu odbrane Belorusije su uvedene sankcije na izvoz uključujući uključujući oružane snage, kao i policiju i obaveštajne organizacije.
Moskovski međunarodni poslovni centar Moskva Siti na obali reke Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
RUSIJA
Nove mere podrške ruskom biznisu i građanima, pred stranim kompanijama tri opcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala