- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Sukobi u Ukrajini ne mogu da se dovedu u vezu sa građanskim ratom u BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se sukobi u Ukrajini ne mogu da dovedu u vezu sa građanskim ratom koji je vođen u BiH, iako se i mediji i pojedini političari u Federaciji BiH trude da dokažu da je u pitanju „gotovo pa ista vrsta sukoba“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Niti su u pitanju isti razlozi, niti je povod sukoba u Ukrajini i BiH isti, rekao je Milorad Dodik.
„Međutim, ono što jeste isto je neverovatna količina propagande kojoj su izloženi stanovnici BiH, baš kako su bili izloženi devedesetih godina prošlog veka, čime se po ko zna koji put opravdala teza da je istina ta koja prvo strada u svakom ratu“, rekao je Dodik.
On je ukazao da je ista i satanizacija jednog naroda, u ovom slučaju ruskog, što su Srbi u ratu dobro iskusili na svojoj koži i protiv koje se i danas, 30 godina kasnije, moraju boriti.
„Čini mi se da neko u BiH veruje da će povlačenjem paralela između Ukrajine i BiH „ušićariti“ neku političku korist koju bi im obezbedio neko sa strane, intervencionizmom koji nikada ovde nije prestao. Moraću da ih razočaram - problemi u BiH su političke prirode, nisu od juče i moraće da se rešavaju samo političkim i pravnim sredstvima i to će morati da urade domaći politički akteri“, poručio je Dodik.
On je ponovio da se od početka sukoba u Ukrajini zalaže za neutralan stav i da smatra da je to bio najbolji stav koji je BiH mogla da zauzme, sa željom da oružje u Ukrajini što pre zaćuti i da se strane u sukobu što pre dogovore.
„Navijanje u svakom ratu je i nemoralno i nenormalno, a za male zajednice kakva je BiH i štetno. Posledice sukoba u Ukrajini ekonomski se već osećaju u BiH. Ja bih želio da te posledice dugoročno budu što manje“, rekao je srpski član Predsedništva BiH, prenosi RTRS.
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
REGION
„Republika Srpska je činjenica“: Hrvatski predsednik o situaciji u BiH
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
REGION
Dodik: Protivim se bilo kakvoj satanizaciji ruskog naroda
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
REGION
Dodik: Republika Srpska ne može uvesti sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala