- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokrate: Rukovodstvo SNP sa hordama koje su progonile njihovo članstvo

© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Demokratska Crna Gora saopštila je da je rukovodstvo Socijalističke narodne partije odlukom da bude dio manjinske vlade pristalo da bude dio hordi koje su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore.
Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) izglasao je danas da je za ulazak te partije u manjinsku vladu.
„Odluka rukovodstva SNP-a doneta na sjednici Glavnog odbora te partije da bude dio manjinske vlade DPS-a, uprkos protivljenju njenog mnogobrojnog časnog i dosljednog članstva u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, rezultat je pogubnog i izdajničkog plana na koju je Demokratska Crna Gora još u decembru prošle godine upozoravala crnogorsku javnost“, piše i saopštenju Demokrata i dalje se dodaje.
„Dakle, sve ono što smo tih dana i nedjelja govorili iz skupštinskih klupa, u ime svih onih građana Crne Gore, čijim glasovima smo nakon 30 godina došli u poziciju da se borimo protiv diktature, organizovanog kriminala i korupcije, pustošenja i uništavanja Crne Gore i njene mladosti, braneći hiljade obespravljenih radnika, penzionera i majki, uvidjevši da se sprema izdaja epskih razmjera, obistinilo se. Sjetite se tvrdnji poslanika Jokovića u Skupštini Crne Gore sa kojima jasno odbacuje mogućnost paktiranja sa DPS-om i grčevite borbe da zamaskira već svršeni plan da izda i pogazi narodnu volju iskazanu 30. avgusta. Tada smo jedini upozoravali da je na djelu pokušaj političke korupcije i licemjerstvo partija koje čine parlamentarnu većinu zajedno sa nama, da bez izbora formiraju novu vladu.“
Nakon rušenja prve Vlade nakon 30 godina i smjene Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, kako tvrde, „utabanim stazama DPS-a koračaju nekadašnji njegovi najveći protivnici, oličeni u liku i djelu Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića i Dada Šćekića.“

„Podsjetimo da je usljed nedostatka argumenata i objelodanjivanja njihovog plana, gospodin Joković u Skupštini Crne Gore crtao mete ostalim poslanicima aludirajući da su neki čak spremni da uzmi i desetine miliona evra u naumu da pogaze i prekroje izbornu volju građana izraženim na slobodnim izborima. Sada je sve jasno. Višenedeljna komična turneja po opštinama u Crnoj Gori, sa ciljem obmanjivanja svojih birača, konačno je kulminirala sada već ogoljenim planom formiranja manjinske vlade i ponovnog vraćanja Mila Đukanovića na vlast. U nadi da će njegovi birači, kao i birači koalicije „Za budućnost Crne Gore“ koji su mu dali mandat da se bori protiv najvećih neprijatelja Crne Gore, razumjeti trgovinu i političku korupciju, gospodin Joković i njegova družina nedjeljama iza nas uvjeravali su građane Crne Gore da je deblokada institucija, ubrzanje evropskog puta Crne Gore jedino moguća i ostvariva uz jeftino profitestvo i podršku DPS-a“, piše u saopštenju.

Navode i da je Socijalistička narodna partija, odnosno rukovodstvo te partije pristalo je da bude dio hordi koji su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore.
„Svi časni i pošteni birači Socijalističke narodne partije koji su na vrijeme prezreli ovaj plan i javno saopštili šta misle o pogubnoj odluci rukovodstva te partije, bili su u pravu. U unaprijed izgubljenoj političkoj predstavi u kojoj je glavni režiser Milo Đukanović, scenarista Dritan Abazović i predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, je dobrovoljno prihvatio ulogu. A kako će publika, odnosno građani, reagovati na njenoj premijeri, to ćemo tek vidjeti. Pozivamo sve slobodne građanke i građane Crne Gore da nam se priključe na mirnim, građanskim i evropskim protestima koje organizujemo širom naše države, a sve u cilju sprečavanja prekrajanja izborne volje građana i formiranja nelegitimne manjinske vlade i povratka Demokratske partije socijalista. Oni mogu da kradu, varaju i obmanjuju građane. Ali mi možemo da glasamo. Da glasamo da ih pošaljemo u istoriju“, navedeno je u saopštenju.
U saopštenju se kaže da će naredni protest biti organizovan 10. marta u Herceg Novom.
Sednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
REGION
SNP odlučio: Ulazi u Abazovićevu vladu
Slaven Radunović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
REGION
Radunović: Odluka da uđe u manjinsku vladu vodi SNP ka nestajanju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala