- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda odbranila Beograd – pao je „Kralj“!

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su spektakularnu pobedu nad Real Madridom utakmici 20. kola Evrolige odigranoj u Beogradu rezultatom 65:62.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Crvena zvezda je odigrala briljantno, odbrana je bila na vrhunskom nivou, a u napadu su sjajna individualna i timska rešenja bila nerešiva enigma za gostujuću tim trenera Pabla Lasa.
Zvezda je ostvarila desetu pobedu u sezoni i nalazi se na devetom mestu tabele Evrolige, sa istim skorom kao osmoplasirani Monako, ali i utakmicom manje.
U svom prepoznatljivom stilu ekipa trenera Dejana Radonjića je otvorila duel, čvrstom odbranom je „ugušila“ ofanzivne akcije Reala, a u napadu je nameravala da napadne obruč, što joj i nije polazilo za rukom u najvećoj meri.
Za sedam minuta Real je postigao svega sedam poena, ali je tim trenera Pabla Lasa uspeo da pronađe ritam i povede, međutim Zvezda je do kraja deonice vratila klatno na svoju stranu i na prvi odmor otišla sa prednošću od 16:15.
Nastavilo se u tvrdom stilu, šou je u prvom delu druge deonice preuzeo Fernandes promašajima sa linije za tri poena, odbrana Zvezde je delovala veoma stabilno uprkos tome, domaći su čak ponovo i poveli, ali su usledile dve trojke koje su značile alarm za Radonjića pri rezultatu 26:24 za Zvezdu.
Domaći su učvrstili odbranu, primoravali su rivale da gube lopte i obilato su koristili ukazane prilike za lake poene iz kontranapada u čemu su se istakli Davidovac i Volters, ali je i cela ekipa delovala kompaktno i spremno da reaguje na sve izazove, što je tim Reala izbacilo iz ritma.
Smirenim napadima Zvezda je „bušila“ odbranu rivala i na poluvremenu je vodila sa 35:28, upisavši čak sedam ukradenih lopti.
Ritam je ostao isti u nastavku, ponovo je Zvezda iz defanzive dobijala impuls za dobre napade i posle trojke Ivanovića imala je vođstvo od 42:34.
Real je uspeo da uhvati ritam, sa osam uzastopnih poena stigao do izjednačenja, a poen viška pred poslednji kvartal Zvezda je stekla posle slobodnog bacanja, što je u prvom napadu finalne četvrtine potvrdio Kalinić.
Trojka Voltersa je odvela Zvezdu na pet poena viška (50:45), a posle koša Dobrića razlika je stigla i do sedam poena posle pet odigranih minuta, ali su usledile dve uzastopne trojke Reala zbog čega je Radonjić morao da traži minut odmora.
Reakcija je bila prava, Zvezda je ponovo stekla sedam poena prednosti, fenomenalan je u tim momentima bio Davidovac, na oba kraja parketa, ali je pokušaj Lazića da inscenira prekršaj u napadu rivala dozvolio Ljulju prostor da ubaci trojku i smanji na četiri poena razlike pred finalni minut.
Na jedan poen je smanjio Ljulj novom trojkom, 13,6 sekundi do kraja, Ivanović je potom realizovao dva slobodna bacanja, a zatim je Ljulj pokušao da iznudi prekršaj pri šutu za tri poena.
Najbolji u timu Zvezde bio je Dejan Davidovac sa 13 poena, toliko je imao i Nikola Ivanović, dok je Nejt Volters upisao 12. Na drugoj strani, Serhio Ljulj je upisao 20 poena, a Edi Tavares je duel završio sa po 11 poena i skokova.
Tok meča ste mogli da pratite uz Sputnjik:
Nejt Volters i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SPORT
Zvezda pobedila Real u Beogradu, Partizan teško poražen u Litvaniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala