- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusinov je odbio da se odrekne Rusije: „Zbog časti!“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRoman Rusinov
Roman Rusinov - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Roman Rusinov, ruski automobilista, odbio je uslove koje je Svetska automobilska federacija (FIA) ponudila za njegovo dalje takmičenje, a osnovni je uklanjanje zastave Rusije i nastup pod neutralnim statusom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Rusinov je bio jedan od vozača koji se suočio sa sankcijama, a FIA je s tim u vezi njemu ponudila na potpis protokol o „principima mira i političkoj neutralnosti“.
„Danas sam ja, vozač ruskog tima G-drajv, odbio da prihvatim diskriminatorne uslove koje je odredila Svetska automobilska federacija“, naveo je Rusinov.
On je dalje obrazložio svoju odluku.
„Cilj svakog sportiste je da čuje himnu svoje države na pobedničkom postolju. Za deset godina međunarodnog iskustva, naš tim je to uradio mnogo puta. Podizali smo zastavu Rusije, slušali smo i pevali himnu Rusije. Zbog svojih navijača, svojih timskih drugova i sportske časti, ja ne želim da prihvatim ponuđene uslove. Bolje je uopšte ne voziti“, istakao je Rusinov.
A za dalje – videće.
„Razmatramo različite opcije za projekte razvoja automobilskog sporta u državi. Ja se nadam da ćemo moći da se vratimo međunarodnom trkanju kada sportski duh i jednaki uslovi za sve učesnike budu vraćeni“, naveo je Rusinov.
Ruski vozač Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Nikita se oglasio o izbacivanju iz F1: Ignorisana je moja želja /foto/
Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Posle uvreda – mladi Rus je dobio i zabranu iz Britanije
Ruski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
„Sport nije bio pod sankcijama ni u Hladnom ratu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala