- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nepoznata osoba kamionom probila kapiju ruske ambasade u Dablinu /video/

© AP Photo / Brian Lawless/PA Policijski uviđaj na mestu pucnjave u Londonderiju
Policijski uviđaj na mestu pucnjave u Londonderiju - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Nepoznata osoba je kamionom probila kapiju ruske ambasade u Dablinu, irska policija je bila prisutna i ništa nije učinila po tom pitanju, saopštio je Sputnjiku portparol ambasade Rusije u Dablinu Nikita Isakin.
„Tokom današnjeg dana 7. marta 2022. godine je vratima ambasade prišao veliki kamion, vozio je unazad i u potpunosti srušio kapiju ambasade. Incident se dogodio u prisustvu irske policije koja nije ništa učinila. Koliko nam je poznato, vozač kamiona je uhapšen“, rekao je Isakin.
Navodi se da ambasada odlučno osuđuje ovaj „krivični čin protiv mirne diplomatske misije“.
„Ambasada smatra da je ovaj incident javno i grubo kršenje Člana 22 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. Ambasada je u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Irske i traži od irskih vlasti da preduzmu sveobuhvatne mere kako bi osigurale bezbednost zaposlenih i članova njihovih porodica“, piše u saopštenju.
U ambasadi Rusije su takođe podvukli da ovaj incident izaziva veliku zabrinutost i dodali da „takve besmislene i varvarske postupke ne bi mogao da podrži ni jedan zdravorazumski čovek“.
Prema preliminarnim podacima nema nastradalih, a policija je iz bezbednosnih razloga zatvorila ulice u blizini incidenta.
Ambasada Rusije u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Ruski diplomata napadnut u glavnom gradu Litvanije, Moskva upozorava baltičke zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala