- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron o situaciji u Ukrajini: Teško da će se u kratkom roku pronaći rešenje

© Christophe EnaPredsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020
Predsednik Francuske Emanuel Makron prisustvovao je konferenciji o vizama sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Jelisejskoj palati u Parizu, petak, 10. jula 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da se u kratkom roku neće pronaći političko rešenje za situaciju u Ukrajini i, verovatno, će se nastaviti vojne operacije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Razgovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom su složeni, jer on odbija da prekine vatru. Rusija se danas nalazi na sledećoj poziciji ─ zahteva veoma teške uslove od Ukrajine. To su pregovori između Ukrajine i Rusije, ali se oni održavaju u veoma nepravednim uslovima agresije, u uslovima u kojima Francuska neće intervenisati“, rekao je Makron.

Francuski predsednik je dodao da se nada da će se u narednim danima i nedeljama doći do pravog rešenja putem pregovora.

„Mi činimo sve da pripomognemo tome. To zavisi od dve zemlje ali takođe zavisi i od situacije na licu mesta. Ja realno posmatram stvari i mislim da će se kratkoročno, najverovatnije, nastaviti rat“, naveo je francuski lider.

On je istakao i da će se uvoditi nove sankcije protiv Rusije, a znači i kontrasankcije Moskve i zaključio da su Francuska, Nemačka i Evropa „učinili sve kako bi se izbegao rat“.
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
Putin pozvao Evropu: Doprinesite spasavanju ljudi i izvršite pritisak na Kijev
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala