- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ruske ambasade u inostranstvu žive kao u blokadi, u svetu pokrenuta hajka na Ruse

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslove Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslove Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Poslednjih nekoliko meseci ruske ambasade u inostranstvu žive kao u blokadi, a pritom su stalno izložene hakerskim napadima, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Poslednjih nekoliko meseci naše ambasade žive praktično kao u blokadi. Stvar je u tome što ta blokada nije uslova, nije virtuelna, ona je najstvarnija moguća“, istakla je ona za televizijski kanal „Rusija 1“.
Zaharova je konstatovala da je u mnogim zemljama sveta u toku prava hajka na Ruse.

„To što se sada radi, ne samo kada je reč o našim diplomatama, nego jednostavno građanima naše zemlje, etničkim Rusima, to je prava hajka koja se čak bez bilo kakve političke pozadine širi u mnogim zemljama sveta. Zbog informativnog potpirivanja i beskonačnog širenja ili lažnih vesti ili propagande ljudi se jednostavno pretvaraju u zveri“, istakla je ona.

Zaharova je saopštila i da su obaveštajne službe SAD i zemalja NATO-a (Poljska, baltičke zemlje) pozivale „na neke razgovore“ Ruse koji su bili u kontaktu sa ruskim diplomatama u inostranstvu.
Ambasada Rusije u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Ruski diplomata napadnut u glavnom gradu Litvanije, Moskva upozorava baltičke zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala