- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Antiruska retorika u SAD došla do apsurda

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Antiruska retorika u Sjedinjenim Američkim Državama došla je do apsurda, a slogani koji se čuju u Vašingtonu postaju izuzetno rizični po međunarodnu bezbednost, smatra ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Osećaj je da lokalni političari ne shvataju u potpunosti svoje izjave. Slogani koji se čuju u Vašingtonu postaju sve neodgovorniji, provokativniji i, što je glavno, krajnje rizični za međunarodnu bezbednost“, rekao je Antonov novinarima.
Diplomata je naglasio da je „spreman da se sastane sa svakim američkim političarom, uključujući članove gornjeg i donjeg doma Kongresa, kako bi razgovarao o putevima za jačanje strateške stabilnosti“.
Antonov je dodao da je republikanski senator Rik Skot (sa Floride), koji nije isključio mogućnost ulaska američkih trupa u Ukrajinu, zapravo pozvao na direktan sukob najvećih nuklearnih sila.
„Senator Skot u suštini poziva na direktan sukob velikih nuklearnih sila. Teško da je vredno podsećati do kakvih neviđenih posledica bi mogli da dovedu pokušaji spoljnog oružanog mešanja u specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini“, istakao je ambasador.
„Pozivamo američke senatore da se okrenu zdravom razumu i pozabave uspostavljanjem dijaloga, umesto da parazitiraju na gruboj rusofobiji“, dodao je šef ruske diplomatske misije.
Američki senator ranije je izjavio da ne treba isključiti mogućnost ulaska američkih trupa u Ukrajinu. Međutim, američki predsednik Džozef Bajden i predstavnici njegove administracije na svim nivoima više puta su izjavljivali da Vašington ne namerava da šalje svoje trupe u Ukrajinu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Bajden naredio raspoređivanje dodatnih snaga u Evropi radi jačanja NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala