- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Rudović: Svi opštinski odbori SNP rekli „ne“ manjinskoj vladi sa DPS

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Ispred prostorija OO SNP Nikšić sinoć su se okupili članovi partije da, kako su saopštili „poruče rukovodstvu partije i Glavnom odboru da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje od 30. avgusta“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Poručili su da će u ponedeljak, kada treba da se održi sednica Glavnog odbora, doći u Podgoricu, a pozvali su i članove OO iz drugih gradova da im se pridruže.
Član Glavnog odbora SNP Crne Gore Tomislav Bulajić kazao je da su „jedinstveni da ne prihvataju manjinsku vladu“.
„Naša poruka je da mi nećemo vladu s DPS-om, ja je zovem Milova vlada. Ovde su sve zakleti članovi SNP-a od prvoga dana i ovde je većina članova Opštinskog odbora. Mi smo na Izvršnom odboru doneli jednoglasnu odluku da ne prihvatamo učešće u manjinskoj vladi. I onda na Opštinskom odboru, gde su bili prisutni Vladimir Joković i Dragoslav Šćekić, nisu nam dozvolili da kažemo onu ključnu rečenicu, da nam je neprihvatljivo svako rešenje gde DPS i njegovi sateliti imaju odlučujuću ulogu. Mi branimo izbornu volju građana Crne Gore i 200.000 litijaša koji su na ulicama osvitali“, poručio je Bulajić.
Kako je kazao, pravi članovi SNP-a nikada nisu izdali, a najviše je ugrožen srpski narod.
„Nažalost, vazda nas je vrh partije izdavao, prelazio, napuštao, a mi smo ostali verni partiji. Mi imamo samo čistu ideju, imamo pošten obraz, i želimo da spasimo partiju ako se spasiti može. Nećemo dozvoliti da sutra iko prstom upire u nas da smo mi izdali. Svi znaju da je čitavo članstvo Crne Gore protiv ovoga, i pozivam sve opštinske odbore da se priključe Nikšiću. U ponedeljak na Glavnom odboru, Nikšićani neće to dozvoliti, pozivam i Podgoričane i sve iz Crne Gore članove SNP-a da se suprotstave ovoj izbornoj prevari i krađi. To je kratko i jasno rečeno izdaja“, kazao je Bulajić.
Član OO SNP Nikšić Miodrag Rudović kazao je da su „svi opštinski odbori odreda rekli ne manjinskoj vladi sa DPS-om“, prenose Vijesti.
„Naše rukovodstvo se našlo u nekakvom vakumu u odnosu sa članstvo. Nisu slušali naše poruke. Ovo je prvi put u istoriji da se vrh partije odrodi i odmetne od svog članstva“, rekao je Rudović.
Vladimir Joković, predsednik SNP u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
REGION
Crna Gora: Rukovodstvo SNP za ulazak u manjinsku vladu
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Baru - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
REGION
Bečić sa protesta u Baru: Biće izbora u Crnoj Gori /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala