- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović traži reakciju, Partizan pod velikim pritiskom protiv Zvezde

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Kevin Panter – KK Crvena zvezda protiv KK Partizan
Nikola Kalinić i Kevin Panter – KK Crvena zvezda protiv KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u nedelju u 18.30 treći ovosezonski „večiti“ derbi, a drugi u ABA ligi.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Zvezda je u dosadašnjem delu sezone pokazala da je spremniji rival od Partizana za ovakve tipove utakmica i biće jako zanimljivo videti kako će crno-beli reagovati na ovom susretu.
Ekipa Željka Obradović od starta će imati prednost domaće publike i to bi mogao da bude veliki faktor, baš kao što je bio u prvom susretu kada su crveno-beli ugostili ljutog rivala.
Osim što je „večiti“ derbi, pa je samim tim velika i značajna utakmica ovaj susret Zvezde i Partizana može biti ključan za dalji razvoj situacije u regionalnoj košarci.
Crveno-beli eventualnom pobedom bi zacementirali mesto u polufinalu, dok bi crno-beli napravili veliki iskorak jer je Budućnost u subotu pretrpela neočekivani poraz od Zadra.
Stanje na tabeli je takvo da Zvezda ima samo jedan poraz, Partizan tri, a Budućnost četiri, te ekipa iz Humske ima šansu da trijumfom u nedelju dođe blizu obezbeđivanja jednog od prva dva mesta koje vode direktno u polufinale.
Sistem takmičenja promenio se ove sezone i jako je važno završiti prvi ili drugi, pošto sa takvim rezultatom automatski prolazite među četiri najbolje, dok se od trećeg do šestog mesta igra za popunu ostala dva mesta.
Zvezda je jednom nogom već tamo, u polufinalu, jer do kraja ligaškog dela, nakon što odigra susret sa Partizanom, nema nijedan susret sa ekipom koja pretenduje na titulu.
Situacija za crno-bele dosta je kompleksnija, pošto posle Zvezde slede dueli sa ekipom Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee, Mornara i Mege.
Svih pet ekipa nalazi se u gornjem delu tabele i zbog toga bi eventualna pobeda nad crveno-belima bila od velikog značaj za tim Željka Obradovića.
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Posle izuzetno loše odigrane utakmice u Kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu“, rekao je Obradović pred derbi.
„Želim da se zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način. Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu Kupa“, dodao je.
Finale Kupa već je analizirano dosta puta, očekivala se velika borba, a Zvezda je rutinski, bez veće drame, slavila i uzela prvi domaći trofej u sezoni.
Još jednom se pokazalo da je ekipa Dejana Radonjića fizički spremnija za ovakve tipove utakmica i Partizan će, pre svega, morati na tom polju da odgovori ako želi da bude konkurentniji.
„Igramo protiv tima koji igra veoma dobro, ali to je prilika za nas da pokažemo sve ono što imamo i sve ono što nas je krasilo od prvog dana. To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači. Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja“, zaključio je Obradović.
Iz izjava Željka Obradovića vidi se razočaranost finalem Kupa, što je i sam ponovio više puta, i ako su nešto njegove ekipe dobro radile u prošlosti, znale su da odgovore i da se vrate na pravi način.
Kada je reč o crveno-belima, četa Dejana Radonjića nalazi se u odličnom ritmu, u poslednjem kolu Evrolige slavila je protiv Baskonije i pokazala zavidan nivo košarke.
Crveno-beli nalaze se u paklenom ritmu, posle Kupa odigrali su dve evroligaške utakmice i protiv Partizana je jako važno da pronađu dobru energiju.
„Utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu. Igramo ovaj meč pred njiihovim navijačima koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moraćemo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak moramo da koristimo za oporavak i pripremu utakmice i težak raspored“, rekao je Radonjić.
Pravdu u derbiju koji se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ deliće Slovenci Matej Bolteuzer i Milan Nedović, te Hrvat Josip Radojković.
Zvezda razbila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća!
Zvezda „ugušila“ Partizan!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala