- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bečić: Crnom Gorom neće vladati šverceri, nema prepreka za izbore u maju /video, foto/

© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Lider Demokrata Aleksa Bečić istakao je večeras u Podgorici na protestu protiv formiranja manjinske vlade da ta stranka ne teži nasilju već miru i pomirenju, kao i da nema prepreka za održavanje vanrednih izbora već u maju.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Pristalice Demokratske Crne Gore okupile su se prekoputa Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a protest je održan pod sloganom „Ustani, odbrani, pobijedi“.
„Neki nas optužuju da hoćemo nasilje. Ne znamo da proizvodimo nasilje, mi smo pomiritelji. Mi tražimo i podstičemo samo mir. Ne nudimo im kovertu i snimak, već samo olovku. Zašto se bojite olovke ako ste na pravom putu? Ovdje se brane evropske i evroatlantske vrijednosti. Je li evropska vrijednost kad neko s dva posto podrške dobije mandat da sastavlja vladu i vlada Crnom Gorom? Je li evropska vrijednost kad Abazović prije samo šest mjeseci saopšti da DPS mora biti prošlost, a onda pođe da koalira s DPS-om i vraća ih u sedlo moći? Je li evropska vrijednost kad poziva na sazivanja divljih okupljanja poslanika da bi prekrajali izbornu volju? Je li evropska vrijednost da Crnom Gorom slobodno šetaju tone kokaine i paklice cigareta? Ne, nisu. Zato ćemo ih pobijediti“, rekao je Bečić okupljenima.
On je poručio da „Crnom Gorom neće vlada šverceri“.
„Zašto ste u strahu od izbora ako ste u pravu. Stidio bih se da idem po kazamatima crnogorskim, da se dogovaram s grobarima crnogorske mladosti. Da se dogovaram kako da vas prevarim“, rekao je Bečić.
On je ponovio stav da su izbori demokratsko rješenje.
„Nema formalno-pravnih prepreka da krajem maja budu održani prijevremeni parlamentarni i zbori i izbori u Podgorici“, istakao je lider Demokrata.
Funkcioner Demokrata Dženan Kolić kazao je da se i večeras ujedinila Crna Gora.
„Ekspertska, manjinska, tehnička... koja je sljedeća? A sve preko leđa građana. Zar ne bi bilo poštenije da su svoje djelovanja od starta usmjerili u suprotnom pravcu od pravca djelovanja Vlade? Ali ne, oni su izabrali da zavlače građane, ubjeđujući nas da smo skrenuli desno i pozivamo na nemire. Kako se Bečić borio za svetinje — to je radio iskreno i ostvario. Kad se zalagao za majke, i to je ostvario. Kad se zalagao za dječje dodatke, i to... Ako vam je dosta prevara, svi zajedno ustanimo i odbranimo izbornu volju građana“, rekao je Kolić.
Protestu su prisustvovali i funkcioneri Demokrata: Boris Bogdanović, Vladimir Martinović, Albin Ćeman, Dženan Kolić...
Vladimir Joković, predsednik SNP u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
REGION
Podeljen SNP pred konačnu odluku: Rukovodstvo za ulazak u vladu, članstvo protiv saveza sa Milom
Aleksa Bečić se obraća okupljenima na protestu u Baru - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
REGION
Bečić sa protesta u Baru: Biće izbora u Crnoj Gori /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala