- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Svetska banka: Spreman kredit za Ukrajinu od 500 miliona dolara

CC0 / piksabej / Novac
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Svetska banka pripremila je kredit za Ukrajinu u iznosu od 500 miliona dolara i razmatra paket dodatne pomoći u visini od 200 miliona dolara, saopšteno je iz te banke nakon razgovora predsednika SB Dejvida Malpasa sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Predsednik Malpas potvrdio je da će Svetska banka danas izneti na usvajanje pred Upravni odbor dodatni zajam Ukrajini. Malpas je istakao da je zajam uvećan zahvaljujući garancijama bilateralnih partnera, uključujući Holandiju i Švedsku, što omogućava ukupan iznos kreditne podrške od skoro 500 miliona dolara“, navodi se u saopštenju banke.
Kako je Malpas još izjavio, Svetska banka radi na pripremi novih i restrukturizaciji postojećih projekata u cilju pružanja dodatne pomoći Ukrajini u iznosu od 200 miliona dolara krajem marta.
Sputnjik Ekonomija - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
EKONOMIJA
Ukrajinska kriza obara standard u Evropi i podiže cene u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala