- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pušilin: Jedinice DNR dobile naređenje da poštuju prekid vatre

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaLider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin
Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Jedinice DNR dobile su naređenje da poštuju prekid vatre, rekao je lider DNR Denis Pušilin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je Rusija proglasila primirje radi izlaska civila iz Marijupolja i Volnovahe od 10.00 po moskovskom vremenu.
„Naše jedinice su dobile sve relevantne komande o prekidu vatre, ali do sada nijedna osoba nije prošla humanitarnim koridorom“, rekao je Pušilin za televizijski kanal „Rusija 24“.
Prema njegovim rečima, ukrajinski nacionalisti možda neće poštovati naređenja prekidu vatre i humanitarnim koridorima, te da postoji rizik da će proces biti poništen.
Prema njegovim rečima, žitelji Marijupolja nisu obavešteni o humanitarnom koridoru, a u DNR ulažu sve moguće napore da civili dobiju tu informaciju
„Informaciju o humanitarnim koridorima je krajnje teško dostaviti, ali mi već treći dan intezivno pokušavamo da na sve moguće načine, preko raznih mesindžera i drugih informacionih kanala javimo civilima da postoji humanitarni koridor“, rekao je Pušilin.
On je dodao da je u petak humanitarnim koridorom iz Marijupolja izašla samo jedna porodica od petoro ljudi. „Oni su uspeli bukvalno čudom da se provuku, da izbegnu nacionaliste i da izađu tim humanitarnim koridorom“, rekao je Denis Pušilin.
Oslobođene teritorije Donjecke narodne republike  - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
RUSIJA
Granatirani Donjeck i Lugansk, ponovo se otvaraju humanitarni koridori u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala