Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik Kine čestitao predsedniku Vučiću rođendan

© AP Photo / INSTAGRAM "BUDUCNOST SRBIJEAV" Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Predsednik Kine Si Đinping uputio je danas rođendansku čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojoj je naveo da saradnja dve države daje bogate rezultate „koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije“, napisao je kineski predsednik.
„Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda. Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.
Kineski predsednik je napisao da se „poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto“.
„Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa kovid 19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo“, naveo je Si.
On je takođe zahvalio predsedniku Srbije što je posetio Kinu i prisustvovao ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.
„Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju“, napisao je kineski predsednik u čestitki povodom Vučićevog rođendana.
Kineski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SVET
Kina povećava vojni budžet
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Kina i Srbija zajedno istražuju nove lekove: Formirana zajednička laboratorija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala