Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije: Nema poziva na vojne vežbe, već na redovnu obuku iz civilne zaštite

© Sputnik / Lola ĐorđevićPripadnici Vojske Srbije
Pripadnici Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je, povodom navoda pojedinih medija u regionu, da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe, ponajmanje u svrhu demonstracije sile.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara. Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo odbrane ocenjuje da je „očigledno da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama“.
„Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu“, poručilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala