- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev: NATO nije onakav kakvim su ga Ukrajinci zamišljali

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertUkrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da NATO nije onakav kakvim su ga Ukrajinci zamišljali i da stav alijanse o krizi u toj zemlji ne izaziva poštovanje.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Želim da napravim jasnu razliku - postoji politički dogovor u NATO-u kako bi saveznici na bilateralnom nivou pomogli Ukrajini na svaki mogući način, ali sama alijansa kao organizacija je suštinski nestala. Moramo iskreno da govorimo o tome. Ukrajinci moraju jasno i pošteno da vide da NATO u stvari nije onakav kakvim su ga Ukrajinci zamišljali. Ako sutra promene stav – bravo! U međuvremenu, njihov stav ne izaziva poštovanje“, rekao je Dmitrij Kuleba.
On je dodao da je najveće pitanje kakvu će cenu platiti Ukrajinci zbog neodlučnosti alijanse.
„Ovde problem nije samo za Ukrajinu, već i za sam NATO, samo što alijansa to još ne razume. Mogu pripadnici NATO-a i hiljadu puta da kažu da će se očajnički boriti za svaki pedalj svoje zemlje i da će jačati istočni bok NATO-a, ali kada ne odobravaju neke praktične odluke, onda Rusija vidi da su to samo reči. I ona razume da NATO oseća strah“, rekao je ministar.
Predsenik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Zelenski: NATO je slab i namerno je odbio da zatvori nebo nad Ukrajinom
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Zelenski teži tome da izazove sukob Rusije i NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala