- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski: NATO je slab i namerno je odbio da zatvori nebo nad Ukrajinom

© AP Photo / Charles PlatiauPredsenik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita "normandijske četvorke" u Parizu
Predsenik Ukrajine Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije nakon samita normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Sastanak ministara spoljnih poslova zemalja-članica NATO-a bio je slab i konfuzan, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u video poruci komentarišući odbijanje Alijanse da zatvori nebo iznad Ukrajine.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Danas je održan samit NATO-a – slab samit, konfuzan samit, samit koji pokazuje da ne smatraju svi borbu za slobodu Evrope ciljem broj jedan, rakao je Zelenski.
Ukrajinski lider istakao je da je NATO namerno odbio da zatvori nebo nad Ukrajinom.
„NATO je namerno odlučio da ne zatvori nebo nad Ukrajinom. Smatramo da su zemlje NATO alijanse same kreirale narativ da bi zatvaranje neba nad Ukrajinom isprovociralo direktnu agresiju Rusije protiv NATO“, naglasio je još Zelenski.
Prema rečima Zelenskog, NATO je faktički dao „zeleno svetlo za bombardovanje ukrajinskih gradova i sela“, a Alijansa nije učinila ništa više od obezbeđivanja 50 tona dizel goriva.
Verovatno da bismo spalili Budimpeštanski memorandum, da bolje gori. On je za nas već izgoreo“, dodao je Zelenski.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Zelenski zatražio momentalno pojačanje sankcija Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala