- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki državni sekretar: Poraz Ukrajine nije neizbežan, ali ruska vojska jeste superiorna

© AP Photo / Kevin LamarqueAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da ne smatra da je poraz Ukrajine neizbežan, ali je priznao da ruske oružane snage daleko prevazilaze potencijal ukrajinske vojske.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Postoji stara izreka da su jedine stvari koje su neizbežne u životu smrt i porezi, tako da ne mislim da je sve neizbežno. Ali istina je da težina ruske vojske - ako Rusija uloži svu svoju snagu u to - daleko prevazilazi ono za šta je Ukrajina sposobna“, rekao je Entoni Blinken.
On je, međutim, u intervjuu za Bi-Bi-Si, dodao da se mora imati u vidu i uticaj volje ukrajinskog naroda.
Blinken je u petak rekao da NATO drži otvorena vrata za dijalog sa Rusijom, dok nastavlja da podržava Ukrajinu.
Rusija je u četvrtak, 24. februara rano ujutro,pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koje kijevski režim već osam godina izlaže maltretiranju i genocidu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Predsednik Rusije je naglasio da o okupaciji Ukrajine nema govora.
Ministarstvoodbrane Rusije je saopštilo da ruska vojska napada samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, te da ništa ne preti civilnom stanovništvu. Uz podršku Oružanih snaga Ruske Federacije, grupe DPR i LNR razvijaju ofanzivu.
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Peskov: Svet je suviše veliki da bi SAD i Evropa mogle da izoluju Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala