- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Peking: Pozdravljamo dijalog Rusije i Ukrajine

© AP Photo / Andy WongZastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu
Zastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Peking podržava dijalog Rusije i Ukrajine, kao i diplomatske napore koji su usmereni na pronalaženje političkih sporazuma, izjavio je kineski ambasador u Ujedinjenim nacijama Džang Džun.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Pozivamo Rusiju i Ukrajinu da sačuvaju privrženost političkom rešavanju situacije i da pregovorima dođu do rešenja. Pregovori koji će podrazumevati legitimnu zabrinutost obe strane i promovisati dugoročni mir, stabilnost i bezbednost u Evropi. Kina pozdravlja sve diplomatske napore koji vode do političkog rešenja“, rekao je kineski ambasador u Ujedinjenim nacijama.

Na teritoriji Belorusije su 28. februara i 3. marta održane prve dve runde pregovora ruske i ukrajinske delegacije, a treća se očekuje tokom vikenda.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Nemački kancelar Olaf Šolc u poseti Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
„Za vikend treća runda pregovora“: Putin rekao Šolcu šta očekuje od Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala