- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina optužila SAD: Izbegavate odgovornost za situaciju u Ukrajini

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Ukrajine i zemalja NATO-a
Vojne vežbe Ukrajine i zemalja NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Optužujući Kinu za pasivan stav prema ukrajinskoj krizi, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da izbegnu sopstvenu odgovornost za dešavanja u Ukrajini, saopštio je na brifingu portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„Ovakvo izbegavanje sopstvene odgovornosti i širenje klevete je veoma licemerno i podlo, izjavio je kineski diplomata, komentarišući optužbe SAD na račun Kine u vezi njenog stava prema ukrajinskoj krizi.

Prema rečima Venbina, lažne informacije ne mogu prikriti ličnu odgovornost Vašingtona, već naprotiv, odražavaju „pravu nameru SAD da iskoristi krizu“.
„Amerika izjavljuje da je posvećena mirnom rešavanju krize, ali pored pružanja vojne pomoći i pojačanog vojnog zastrašivanja, šta je to učinila da se mir postigne?“, dodao je kineski diplomata.
Vang Venbin je još naglasio da Kina pozdravlja sve diplomatske napore koji doprinose političkom rešavanju ukrajinskog pitanja i podržava Rusiju i Ukrajinu u traženju političkog rešenja posredstvom dijaloga i pregovora, a koje će odgovarati racionalnim interesima obe strane i omogućiti dugoročnu stabilnost u Evropi.
Podsetimo, Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema saopštenju Ministarstvu odbrane Ruske Federacije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, nema pretnje po civilno stanovništvo.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Moskva: Izbalansiran stav Kine prema situaciji u Ukrajini, ne boji se da kaže istinu o ulozi SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala