- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Proterani“ Rus dobio podršku: „Povlači se jer vidi opasnost“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Geri Nevil, legendarni kapiten Mančester junajteda i bivši reprezentativac Engleske, poručio je da ne bi oterao ruskog milijardera Romana Abramoviča iz Čelsija. Rus je oglasio prodaju londonskog kluba, ali Englez smatra da su njegova ogromna ulaganja u prethodne dve decenije doprinela jačanju Premijer lige.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Geri Nevil koji radi kao stručni konsultant Skaj Sporta pričao je na fudbalskom samitu u organizaciji Fajnenšl tajmsa o slučaju „Abramovič“ koji je trenutno goruća tema na Ostrvu, nakon što je vlasnik Čelsija oglasio prodaju kluba.
Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda smatra da je Roman za skoro 20 godina provedenih u Čelsiju doprineo kvalitetu lige, i jasno je da se to odnosi na velika ulaganja koja je ruski milijarder imao u londonske „plavce“.
„Postoje navodne veze između Abramoviča i Putina. Mislim da je ono što se događa u poslednje vreme uticalo da povezanost između Abramoviča i Putina postane problem", poručio je Nevil i nastavio:
Da li sam u situaciji u kojoj osećam da Romana Abramoviča treba izbaciti iz engleskog fudbala? Ne, ne mislim tako. Nisam deo te priče. On je već 20 godina vlasnik Čelsija i sa moje tačke gledišta otvoreno sam pričao o tome kako je ušao u izazov i borbu za elitno društvo sa Mančesterom, Liverpulom, Arsenalom“, istakao je Nevil.
Nevil razume potez Rusa da se povuče iz Čelsija i da oglasi prodaju kluba.
„On se povlači, ide unazad jer vidi opasnost da poseduje fudbalski klub u zemlji u kojoj bi klub mogao da mu bude zaplenjen, oduzet“, konstatuje Geri.
Ipak, nekadašnji reprezentativac Engleske nema dilemu da je Britanija i te kako imala korist od inostranih investicija, bilo da je reč o novcu iz Saudijske Arabije koji je uložen u Njukasl Junajted ili iz Abu Dabija odakle se finansira Mančester siti, kao i iz Rusije odakle je poreklo novca kojim se finansira aktuelni prvak Evrope Čelsi.
„Trebalo bi da prihvatimo investitore iz Arabije, Rusije, ali to dolazi sa nekim nivoom standarda pristojnosti. Želim da te zemlje budu bolje i verujem da građani u tim zemljama žele bolji život kao i mi kao Velika Britanija možemo da utičemo na ljude na pozitivan način. Zato i smatram da zajedno zauzvrat možemo da stvorimo bolji svet tako što ćemo ih primiti u našu zemlju“, konstatovao je Nevil.
Podsetimo, Roman Abramovič je pre nekoliko dana oglasio prodaju Čelsija za 2.400.000 dolara, a na Stamford bridžu je proveo čak 19 godina i tokom njegove vladavine klub iz Londona osvojio je 21 veliki trofej.
Srpski napadač Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Srbin je preživeo „pakao“ i naterao legendu da mu se divi: „Na pravom je putu“
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Imperija moćnog Rusa kojoj je Britanija posle dve decenije stala na put
Andrea Anjeli i Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Bogati spremaju novi puč, ali se jedan bitan čovek protivi: „Paralelni univerzum“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala