- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuz o Medvedevu: „Ostavite ga na miru“

© AP Photo / Tertius PickardDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Nakon što je Danil Medvedev, posle eliminacije Novaka Đokovića u Dubaiju postao prvi teniser sveta oglasio se Žil Servara, trener ruskog asa, koji je poručio da je uspeh istorijski, ali da je Danil morao da ostane fokusiran na Akapulko, turnir tokom koga je i saznao da će preuzeti čelno mesto na ATP listi.
Novak Đoković je nakon poraza od Jiržija Veselog u četvrtfinalu Dubaija morao da prepusti tron Medvedevu, koji je ozbiljno drmao presto srpskog asa posle Australijan opena.
Prekinuta je Novakova dominacija, mada ne mora da znači da će to dugo trajati, nova istorijska stranica belog sporta svakako je zapisana u februaru 2022. godine.
Za veliki uspeh ruskog asa zaslužna je njegova odlična igra i dobra forma, a za te stavke nije zaslužan samo teniser već i njegov tim na čijem je čelu uspešni Žil Servara.
Prosto je neverovatno. Istorijski. Drago mi je što nam se to dogodilo. Nikada to ne bih pomislio, ali bilo je tako zapisano da nismo ni znali. Nismo razgovarali o tome osim kada je bilo nužno. Mislim da Danil može da ostane na tom mestu jer je dobio dimenziju kakvu zaslužuje“, objasnio je Servara za L’ Ekip.
Servara je upitan i kako je Danil reagovao na podatak da je postao broj jedan, ali je istakao da je bio fokusiran na turnir u Akapulku gde ga je čekalo teško polufinale protiv Rafaela Nadala.

„Želeli smo da ostanemo fokusirani na Akapulko. Kako je Danil reagovao? Fokusiran je bio na predstojeći meč, ostavite ga na miru“, kroz smeh je poručio Servara.

Medvedev se za mesto u finalu borio sa Nadalom koji ga je nedavno savladao u finalu Australijan opena.
A to je učinio još jednom.
Rafael Nadal proslavlja pobedu nad Danilom Medvedevim u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
SPORT
Nadal „počistio“ Medvedeva, Britanac šokirao Cicipasa!
Jasno je da je ruski teniser morao da se izbori sa veliko dozom pritiska javnosti s obzirom na to da je trenutno glavna tema u svetskom tenisu, a dodatno na njega utiče i aktuelna situacija u Ukrajini i hajka na ruske sportiste.
Vodeće teniske organizacije, međutim, nemaju luksuz da se koriste političkim koracima i da suspenduju ruske tenisere jer bio to bio događaj kakav nije zabeležen, a već im je, sasvim sigurno, dovoljno sage oko Novaka Đokovića i njegove vakcinacije.
Zato, zaista, treba Medvedeva ostaviti na miru i pustiti ga da radi svoj posao, da bude najbolji teniser sveta, makar do 14. marta kada će Đoković ponovo preuzeti čelnu poziciju.
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
Novak ispunio obećanje upućeno Rusu /foto/
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
SPORT
U bojama Rusije do vrha sveta, a sada – Nadal!
Novak Đoković i Jirži Veseli – ATP Dubai - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Đoković: Godine? Ne gledam na to kao na ograničavajući faktor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala