- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Cene gasa na istorijskom maksimumu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaNalazište gasa u Lavovskoj oblasti Ukrajine
Nalazište gasa u Lavovskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Cena gasnih fjučersa u Evropi porasla je u petak 30 odsto i ostvarila istorijski maksimum – sada iznosi 2.400 dolara za hiljadu kubnih metara, sledi iz podataka sa londonske berze „ICE fjučers“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Cena aprilskih fjučersa prema indeksu najlikvidnijeg evropskog čvorišta TTF u 15.30 prema srednjeevropskom vremenu je dostigla 2.411,3 dolara, što je 30,6 odsto više od cene proračunate prethodnog dana – 1.845,8 dolara.
Cena gasa u Evropi poslednjih dana intenzivno raste. Povećanje cena je nastalo nakon 24. februara kada je Rusija počela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.
Rast berzanskih kotacija za gas registruje se u svetlu činjenice da su SAD, EU, Velika Britanija, kao i niz drugih država uvele sankcije određenom broju pravnih i fizičkih lica iz Rusije
Osim teške političke situacije oko Ukrajine, ove nedelje u Evropi se beleži blagi pad temperature i naglo smanjenje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora – vetrogeneracije.
Pored toga, cena gasa prati povećanje cene nafte na maksimalne nivoe od juna 2014. godine.
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
EKONOMIJA
Eksplodirale cene gasa, nafte i uglja – oboreni rekordi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala