- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda posle neočekivane drame do osvete Baskoniji!

© Foto : KK Crvena zvezdaKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju rezultatom 86:83 u 28. kolu Evrolige posle neočekivano dramatične završnice, čime su se osvetili za poraz od 19 razlike iz ranijeg dela sezone.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Zvezda je su popravila učinak u Evroligi na 9-12, dok je Baskonija pala na 7-15, prema novoj tabeli u kojoj nema suspendovanih ruskih timova.
Zvezdu sada očekuje večiti derbi u ABA ligi protiv Partizana 6. marta, dok se u narednom kolu EL sastaju sa Real Madridom, 8. marta u Beogradu.
Zvezda je izuzetno loše počela utakmicu, i ofanzivno i defanzivno, a španski tim je to uspeo da maksimalno iskoristi.
Prednost gostiju veoma brzo je bila dvocifrena i na kraju prve deonice bilo je čak -13 (13:26).
Buđenje izabranika Dejana Radonjića bilo je rezervisano za drugu deonicu, a sve je krenulo od sekvence Ivanovića, koji je pogodio šut sa distance i izborio faul u napadu.
Usledila je serija domaćina od čak 12:0 i pravo niotkuda došlo se do egala posle svega nekoliko minuta, a dvoranu Pionir je na noge digao Ognjen Dobrić atraktivnim zakucavanjem.
Do kraja prvog poluvremena viđena je velika borba na obe strane, a sve vreme se igralo u egalu.
Mitrović je već na pauzi bio dvocifren sa čak 12 poena u drugom kvartalu, a crveno-beli su uspeli da nadoknade maksimalnih -16 i da na pauzu odu sa 41:41!
Prvo vođstvo Zvezde došlo je na startu druge deonice, koju je Nikola Kalinić otvorio svojim prvim poenima na utakmici.
Mitrović je nastavio da igra sjajno, odbrana srpskog tima bila je na izuzetnom nivou, a to je donelo seriju od 9:0 i +9 za domaćina.
Ipak, Baskonija se nije predavala, pa se ubrzo vratila u egal, u završnici treće deonice Ivanović je dobio nesportsku.
Na kraju treće četvrtine došlo je do novog velikog preokreta, ovog puta na stranu gostiju, koji su nadoknadili -9 i vodili – 55:56.
Ono što je donelo najveću prevagu u četvrtoj deonici bile su trojke. Nekoliko u nizu za crveno-bele odvelo nas je na +8, iako je i Baskonija pogađala neke teške šuteve.
Neven Spahija, trener Baskonije, dobio je tehničku na 1.38 do kraja i Zvezda je na minut do kraja imala +10.
Međutim, došlo je do neočekivane drame.
Na 26 sekundi do kraja Mitrović je pogodio oba bacanja za +6, ali je Fontekio pogodio trojku o tablu, Volters zatim promašio oba bacanja, a odjednom je španski tim imao napad za izjednačenje.
Tada se kao heroj pokazao Ognjen Dobrić, koji je ukrao loptu iz ruku protivnika pri šutu za tri, da bi pobedu zakucao Ostin Holins u kontri.
Najbolji u srpskom klubu bio je Nejt Volters sa 17 poena uz četiri asistencije. Luka Mitrović je dodao 18 uz pet uhvaćenih lopti, dok je Ostin Holins imao 12 poena, a Nikola Kalinić imao 11 poena i po četiri skoka i asistencije.
Na drugoj strani najbolji je bio pomenuti Fontekio sa 19 poena, osam skokova i četiri asistencije.
Istakli su se i Vejn Boldvin sa 18 poena i pet asistencija i Džejson Grejndžer sa 15 poena i sedam asistencija.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala