- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Velika promena za sve koji putuju u Grčku

CC0 / Pixabay / Grčka zastava
Grčka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Grčka je saopštila da vakcinisanim putnicima iz inostranstva uskoro više neće biti potreban putnički formular koji je bio uveden u leto 2020. kao jedna od mera za suzbijanje širenja virusa korona.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Reč je o obrazcu za lociranje putnika (PLF) koji je morao da se popuni onlajn pre ulaska u Grčku i da sadrži informacije kao što su zemlja iz koje putnici dolaze i adresa boravka tokom odmora, kao i trajanje prethodnih boravaka u drugim zemljama.
Mera o ukidanju formulara stupa na snagu 15. marta, objavio je grčki ministar turizma Vasilis Kikilijas, preneo je portal „Grik riporter“.
„Ukidanje PLF pojednostavljuje proces ulaska za putnike, premeštajući naglasak na potvrde o vakcinaciji“, naveo je Kikilijas.
On je u saopštenju dodao da je odluka doneta na osnovu preporuke tima stručnjaka koji savetuju vladu po pitanju pandemije.
Grčko ostrvo Kalimnos - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
EKONOMIJA
U Grčkoj turistička sezona ove godine počinje 1. marta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala