Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Huškačka i militantna retorika Aljbina Kurtija

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Agresivna, huškačka i militantna retorika Aljbina Kurtija, ne služi stvaranju mirnog i bezbednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, već joj je direktni cilj stvaranje tenzija i destabilizacija prilika na ovim prostorima, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.
„Već danima svedočimo činjenici da Kurti i ostali političari u Prištini koriste krizu u Ukrajini za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ideja, skupljanje političkih poena na muci koja je zadesila čitav svet, ali i pokušajima da na mala vrata proguraju članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama i svoje bezbednosne snage transformišu u vojsku“, naveo je Petković u saopštenju.
Dok zvanični Beograd, srpski narod u pokrajini i Srpska lista, kako ističe, apeluju na razum, mir, toleranciju i uzdržavanje od reči i dela koja bi za posledicu mogla da imaju destabilizaciju osetljivih prilika na Kosovu i Metohiji, dotle Kurti i njegovi saradnici koriste svaku priliku za provokacije i lažne optužbe protiv Srba.
Upravo se čelnicima tzv. OVK sudi za najgnusnije ratne zločine prema Srbima, tako da je prištinska politika zamena teza i tendencioznosti svima dobro poznata, kazao je Petković, prenosi Tanjug.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju naglašava da Prištini nije mesto ni u jednoj međunarodnoj organizaciji, jer joj to nikako ne pripada po međunarodnom pravu.
„Ono što joj pripada jeste dijalog sa Beogradom, kao i implementacija svih dosada potpisanih sporazuma. Ali, kako je Priština navikla da stvara tenzije i potkopava mir, jasno je zašto su upravo sada, u vreme teške krize na istoku Evrope, ali i u svetu, albanski političari krenuli sa opasnim i malicioznim inicijativama i pokušajima članstva u međunarodnim organizacijama“, naveo je Petković.
Umesto takvih neodgovornih poteza, Kurtiju i njegovim saradnicima bi bolje bilo da obezbede ekonomsku stabilnost za građane, osnovne životne namirnice i obuzdaju njihove cene, jer je to ono što narod očekuje, zaključio je Petković.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SRBIJA
Kurti poziva na osudu Srbije i traži od pet članica EU hitno priznanje
Albanska zastava u Prištini  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poziv iz Prištine na bojkot proizvoda iz centralne Srbije
Kosovska policija u severnom Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
SRBIJA
Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Priština krši Kumanovski sporazum
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala