- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Ovo je skandal, nikada dosad se nije desilo“: Oštre reakcije na odluku da Abazović bude mandatar

© Sputnik / Nebojša PopovićZastave Crne Gore
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću povjeri mandat za sastav nove Vlade, poziv je na masovne proteste protiv prekrajanja izborne volje, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Iako na konsultacijama na kojima je učešće uzelo 43 poslanika niko nije priložio potpise podrške najmanje 41 poslanika i u ovakvom ustavnom puču, Đukanović je upravo predložio Dritana Abazovića za mandatara. Time je nastavljen proces prekrajanja i izdaje izborne volje građana i povratak DPS-a na vlast, kroz formalizaciju DPS-URA koalicije“, naveo je Bečić na Tviteru.
Kazao je da na konsultacijama koncept manjinske vlade dobio jasnu podršku svega osam poslanika.
Najavio je novi protest za subotu u 18 sati u Baru.
Poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović ocijenio je izbor lidera URE Dritana Abazovića za mandatara za sastav nove 43. Vlade Crne Gore kao skandalozan jer niko u ovom trenutku ne zna ko ga u parlamentu podržava.
„Ovo je skandal, ovo se nikada nije desilo. Naime, imamo ime mandatara a niko ne zna ko ga podržava. Imamo izjavu onoga ko mu je dao mandat da su ga Ura i partneri uvjerili da imaju većinu, a niko ne zna ko su ti partneri“, kazao je Vučurović za „Borbu“.
Vučurović naglašava da postoji mnogo pitanju a da se odgovori i dalje kriju.
„Da vidimo ko to podržava, je li to politička vlada ili tehnička ili se nastavlja priča o manjinskoj…Dakle, mnogo pitanja, a odgovori se kriju. Bez jasnih odgovora na ova pitanja teško je dati ozbiljan komentar“, zaključio je Vučurović.
Današnjim prihvatanjem mandata za sastav 43 Vlade Crne Gore, od strane Mila Đukanovića, čelnik GP URA Dritan Abazović je sa klupe za rezervne igrače na kojoj sjedi već nekoliko mjeseci, prešao u prvi tim DPS-a, tačnije na poziciju špica i kapitena ove kriminalne družine, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.
Bez obzira da li će njegov prvi „vezista“ Vladimir Joković imati snage i hrabrosti da dovrši svoj dio posla, izdaja pobjede 30. avgusta, već danas je i potpuno zvanična, kazao je Milačić.
Prava Crna Gora poziva građane da svojim naporima, zajedno sa čestitim poslanicima i političkim snagama izborne većine 30. avgusta, odbranimo izbornu volju i ne dozvolimo njeno dalje prekrajanje.
„U tom smislu pozdravljamo napore gospodina Strahinje Bulajića u nezakazivanju projektovane sjednice Skupštine na kojoj bi se izvršila izdaja izborne volje, kao i zajedničku borbu na rešavanju sistemske i institucionalne krize, vraćanjem mandata građanima i glasanjem na prijevremenim parlamentarnim izborima“, kazao je predsjednik Prave Crne Gore.
Prava Crna Gora poziva građane na snažno jedinstvo u borbi protiv prekrajanja izborne volje i izbornih rezultata 30. avgusta.
Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da će odluku o tome da li će podržati lidera URE Dritana Abazovića za mandatara za sastav nove Vlade donijeti u narednom periodu, i da će ta tema najvjerovatnije biti izložena na Glavnom odboru SNP-a koji će se održati uskoro.
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
REGION
Đukanović političkim lupingom želi kontrolu nad vladom
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
REGION
Krivokapić: Donosimo važne odluke, ali Abazović ne dolazi na sednice Vlade
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
REGION
URA: Nema političke vlade sa DPS-om
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala