- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov: Nudi se nagrada za glave komandanata ukrajinskih nacionalista

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Čečenije Ramzan Kadirov
Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se nudi nagrada od po 500.000 dolara za glavu svakog komandanata ukrajinskih nacionalista.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Nudi se nagrada za glave komandanata ukrajinskih nacionalista: banderovaca, 'Azova', šejtana bataljona Dudajeva. Ne govorim ovo kao zvaničnik, nego kao dobrovoljac u ime ruskih patriota, istih takvih dobrovoljaca koji imaju finansijske mogućnosti i koji su izjavili želju da će platiti po 500.000 dolara za glavu svakog komandanta“, napisao je Kadirov na Telegramu.
Takođe se obratio rukovodstvu ukrajinske vojske i Službe bezbednosti, rekavši da je trebalo da „reše situaciju i da stanu rame uz rame sa ruskim jedinicama kako bi isterali nacističke nemani sa teritorije Ukrajine“.
„Ali vi ste se iz nekog razloga više uplašili banderovaca. Ne plašite ih se. Ne bi trebalo da se bojite pored ruskih vojnika. Naprotiv, samo ćete ubrzati proces bez gubitaka u redovima vojske i civila, bez rušenja gradova“, rekao je Kadirov.
Lično se obratio ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom koga je pozvao da „razmisli i da shvati da ga neće spasiti nikakvi bunkeri“. Kadirov je dodao da je Zelenski lično odgovoran za stradanje ukrajinskih vojnika i budućnost svog naroda.
Granica između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Podkast
Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
RUSIJA
Kadirov se obratio Zelenskom: Prošlo je vreme glupiranja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala