Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Nećemo da otimamo ono što pripada Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija, ako dođe do poremećaja na energetskom tržištu naći najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredila interese ruskih partnera.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je pomenuo mogućnost nacionalizacije NIS i sličnih preduzeća iz oblasti energije, odgovorio da naravno da nije, već da je rekao da će Srbija izbegavati nacionalizaciju i to što drugi rade.
"Nećemo da otimamo ono što pripada Ruskoj federaciji. Nema ni razloga. Ali pratićemo stanje i kako se stvari odvijaju, da li će sve biti normalno sa uvozom nafte i svega. Rafinerija sada radi 24 sata svakog dana“, objasnio je on.
Vučić je kazao da su nacionalizacija i konfiskacija najgore stvari koje država može da uradi.
"U ovom trenutku ne razgovaramo ni o čemu sličnom, već imamo dobru saradnju sa NIS-om. Ako bi došlo do poremećaja na trzištu našli bi najbolje, fer rešenje u kojem ni na koji način ne bi povredili interese ruskih partnera", istaka je on.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SRBIJA
Vučić: Srbija se u UN pridružila osudi napada na Ukrajinu, nismo podržali sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala