- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Izvršioci antiruskih naređenja snosiće odgovornost

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi
Zgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Lica koja žele da izvršavaju antiruska naređenja Zapada moraju biti svesna da učestvuju u aktivnostima koje ugrožavaju bezbednost građana Rusije i za to će snositi odgovornost, izjavio je prvi zamenik predsedavajućeg odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Zapadni političari prešli su na direktne pozive za organizovanje protivpravnih akcija na teritoriji Rusije. Bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Mekfol je 1. marta pozvao građane Rusije da ‘izađu na protest’. Mekfol je naglasio da postoji potreba za masovnim učešćem u nezakonitim radnjama kako bi se izbegla pravna odgovornost“, napisao je Džabarov na Telegram kanalu Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Saveta Federacije.
Prema njegovim rečima, poziv na ruskom jeziku na učešće građana Rusije u masovnim protestnim akcijama je „najgrublji pokušaj mešanja u unutrašnje poslove Rusije u cilju organizovanja nemira“.
„Bivši američki ambasador poznat je po svojim manipulacijama. Na sebi svojstven način koristi lažne podatke o toku vojne operacije u Ukrajini kako bi podstakao pojedine ruske političare i građane da učestvuju u protivpravnim akcijama“, ocenio je senator.
Džabarov je naglasio da svako ko širi takve izjave i nastoji da ispuni antiruska naređenja Zapada „treba da bude svestan da učestvuje u aktivnostima koje ugrožavaju bezbednost građana naše zemlje i da će za to snositi odgovornost“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Donbas - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Rusija: LNR preuzela kontrolu nad još sedam naseljenih mesta
Cenzura - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Podkast
Evropa objavila totalni rat Rusiji | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala