- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Evropa objavila totalni rat Rusiji | Svet sa Sputnjikom

CC0 / / Cenzura - ilustracija
Cenzura - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Tema novog izdanja emisije „Svet sa Sputnjikom“ je stravična rusofobija koja je sve prisutnija u Evropi, u svetlu dešavanja u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Nedelju dana od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini Evropa, koja punih osam godina nije rekla ni slovo osude brutalnih ubistva civila u Donbasu, sada grmi i preti Rusiji, a Kijevu šalje šakom i kapom oružje, municiju, novac.
Spremne da se bore do poslednjeg Ukrajinca, evropske zemlje su objavile totalni rat Rusiji, zasad šaljući Ukrajini, pored oružja koje ne može da parira ruskom, samo svoje „pse rata“. Zato ne štede na ekonomskim sankcijama. Dovešćemo do kolapsa rusku privredu, preti francuski ministar finansija Bruno le Mer. Taj rat traje više od 800 godina, uzvraćaju iz Moskve.
Da li je Evropa prevazišla američke učitelje u rusofobiji i zašto? Hoće li, pokušavajući da porazi Rusiju, uništiti sebe? Da li je ukrajinska kriza samo paravan za dovlačenje dodatnog američkog oružja, pa i nuklearnog u Evropu? Pokazuje li makartistički lov na sve što je rusko da Zapad gubi kontrolu nad sobom? Jesu li događaji u Ukrajini kraj jedne epohe u globalnim odnosima? Kako prema tome da se postavi Srbija?
U emisiji Svet sa Sputnjikom o ovim i drugim pitanjima vezanim za ukrajinsku krizu govore prof. dr Mitar Kovač, politikolog Aleksandar Pavić i istoričar dr Srđa Trifković.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Evropa objavila totalni rat Rusiji | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala