- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemački kancelar: NATO se neće mešati u sukob Rusije i Ukrajine

© AP Photo / RONEN ZVULUNNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Nemačka, NATO i druge zemlje ne planiraju vojnu intervenciju u vezi sa događajima u Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Nastala je opasna situacija, jer se radi o ratu između najveće zemlje na svetu, Rusije, nuklearne supersile, i druge po veličini države u Evropi. S tim u vezi, ne treba potcenjivati kakva opasnost preti“, istakao je on.
„Zbog toga je naša politika veoma jasna: nećemo se mešati u vojnom planu – to se tiče NATO-a. On to neće učiniti. To bi bilo pogrešno u ovoj situaciji“, rekao je Šolc na konferenciji za novinare sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom.
On je dodao da podržava skoru obnovu mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine.
„Želim još jednom da pozovem na hitan prekid svih borbenih dejstava“, rekao je Šolc i dodao da će se zalagati da pregovori između Rusije i Ukrajine budu brzo nastavljeni.
Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je ranije izjavio da će ruska delegacija u sredu popodne čekati ukrajinske pregovarače na mestu predviđenom za susret. On je ranije potvrdio da pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski ostaje glavni ruski pregovarač s Ukrajinom.
Prva runda pregovora Moskve i Kijeva održana je u ponedeljak na teritoriji Belorusije.
Zastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SVET
Kina poziva Ukrajinu i Rusiju da pronađu rešenje problema putem pregovora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala