- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina poziva Ukrajinu i Rusiju da pronađu rešenje problema putem pregovora

© AP Photo / Andy WongZastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu
Zastava Kine vijori se na vetru između višespratnica u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Kina poziva Ukrajinu i Rusiju da nađu rešenje problema putem pregovora, izjavio je ministar inostranih poslova Kine Van Ji tokom telefonskog razgovora sa ministrom inostranih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„U skladu sa nastalom krizom Kina poziva Ukrajinu i Rusiju da nađu rešenje problema putem pregovora i podržava sve konstruktivne međunarodne napore koji pomažu pronalaženju političkog rešenja“, navodi njegove reči Centralna televizija Kine.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Ministar inostranih poslova Kine Van Ji - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Peking: Regionalna bezbednost nemoguća uz jačanje i širenje vojnih blokova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala