- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Mogućnost nuklearnog rata? To je pitanje za Bajdena

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Pitanje mogućnosti nuklearnog rata treba uputiti američkom rukovodstvu, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Ako predsednik Džozef Bajden govori o mogućnosti takve alternative onda to znači da stari instinkti nisu iščezli iz umova, dodao je on.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Za to treba pitati predsednika Bajdena. On je rekao: da nismo krenuli putem sankcija, alternativa je mogla da bude samo treći svetski rat. Razmišljati u takvim kategorijama “, rekao je Lavrov u intervjuu za TV „Al Džazira“.

O mestu Rusije u SB UN

Lavrov je rekao da ne postoji mehanizam za lišavanje Rusije mesta u Savetu bezbednosti UN.
„Mehanizam ne postoji. Ne pokušavajte da bilo šta objasnite britanskim predstavnicima. Njihova apsolutna neadekvatnost svima nam je dobro poznata“, rekao je ruski ministar.

O zapadnim sankcijama

Lavrov je rekao i da je Zapad, uvodeći sankcije protiv Rusije zbog vojne operacije u Ukrajini, uključujući i blokadu aktiva Centralne banke, pogazio sve svoje principe i da se vratio „banditskom, divljem kapitalizmu“.

„Pogazili su sve principe koje su uvodili na međunarodnoj areni kada su blokirali aktive Centralne banke Rusije i naših privatnih kompanija. Odustali su od svih tih pravila koji su uvođena u proteklih 70 godina. Oni su prosto precrtali ta pravila i vratili se banditskom, divljem kapitalizmu iz vremena ‘zlatne groznice’ “, rekao je Lavrov.

Ministar je dodao da je Rusija u stanju da se suprotstavi svakom ekonomskom i političkom pritisku.
„Ako neko sumnja u to, preporučujem da se upozna sa ruskom istorijom, istorijom Ruskog carstva, Sovjetskog Saveza i istorijom onih etapa u našem životu kada smo bili izloženi invaziji neprijateljskih vojski“, rekao je on.

O Krimu nema diskusije

Lavrov je rekao i da Moskva neće razmatrati pitanje Krima jer je ta tema zatvorena.
„Krim – to je tema o kojoj se ne diskutuje“, rekao je Lavrov i dodao da je predsednik Rusije kasno izneo stav zemlje koji zastupa delegacija na pregovorima sa Ukrajincima u Belorusiji.
„Krim je deo Rusije“, zaključio je on.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Rusija neće pritisnuti „nuklearno dugme“: „Mešate nas sa Amerikom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala