- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija neće pritisnuti „nuklearno dugme“: „Mešate nas sa Amerikom“

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Rusija polazi od toga da scenario prema kome bi Rusija pritisnula nuklearno dugme neće biti realizovan ni pod kakvim uslovima, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu za kolumbijski radio „V radio“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„Polazimo od toga da taj apokaliptični scenario neće biti realizovan ni pod kojim izgovorom i ni pod kakvim uslovima“, istakla je Zaharova, upitana od čega će zavisiti to da li će Rusija pritisnuti nuklearno dugme.

„Mislim da nas mešate sa nekim drugim. Kada je reč o upotrebi nuklearnog oružja, nekoliko puta smo iznosili naš stav. Možda nas mešate sa SAD, ali Rusija nikada nije o tome govorila“, kazala je Zaharova.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je kao odgovor na agresivne izjave na Zapadu naredio Ministarstvu odbrane da prebaci ruske snage za obuzdavanje u specijalni režim borbenog dežurstva.
Strateške nuklearne snage Rusije je opšti naziv glavnog naoružanja trupa i snaga u Oružanim snagama Ruske Federacije, koje kao glavno naoružanje imaju strateško i taktičko raketno-nuklearno naoružanje. Ponekad se nazivaju i nuklearna trijada.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Putinovo novo naređenje: Da budu spremne i atomske snage
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala