- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Donosimo važne odluke, ali Abazović ne dolazi na sednice Vlade

© Foto : Sputnjiku ustupila Vlada Crne Gore Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Manjinska vlada, koja samo u određenim medijima deluje ozbiljno, u suštini je veoma neozbiljan i rizičan eksperiment, kaže odlazeći premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Krivokapić je u intervjuu za Dan rekao da se ne zna ni ko će učestvovati u takvoj vladi, niti da li postoji definisana agenda za unutrašnju i spoljnu politiku.
„Ako bude zavisila od podrške DPS-a, takva vlada će biti na kontrolnom daljinskom upravljaču te partije, što znači da i rok njenog trajanja zavisi isključivo od volje tog subjekta, koji je izgubio poslednje parlamentarne izbore“, rekao je Krivokapić.
On je najavio da će podržati onaj politički pokret koji u prioritetu delovanja ima za cilj unapređenje kvaliteta života, afirmaciju pravne države i jasnu odlučnost da se bori protiv svih vidova korupcije.
Krivokapić je rekao da nije razgovarao sa Dritanom Abazovićem.
„Iako Vlada redovno održava sednice, shodno Ustavu, aktuelni potpredsednik se već duže vreme ne pojavljuje na njima iako se donose veoma važne odluke, koje utiču na svakodnevicu građana Crne Gore. S druge strane, ne želim da sa odgovornim ministrima doprinesem bilo kakvom zastoju, kako na unutrašnjem, tako ni na spoljnopolitičkom planu“, poručio je Krivokapić, prenela je RTCG.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
REGION
Krivokapić: Izbori jedini izlaz iz političke krize
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala