- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić: Izbori jedini izlaz iz političke krize

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Vanredni izbori su jedini izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora, ocjenio je premijer Zdravko Krivokapić koji je u Centru za evropske studije londonskog koledža „Sent Entoni“ održao predavanje na temu „Politika i etika”.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Krivokapić je boravio na Univerzitetu Oksford u društvu ministra za ekonomski razvoj Jakova Milatovića, inače alumniste ovog prestižnog univerziteta.
U okviru predavanja, premijer je naglasio nužnost povratka etike u crnogorsku politiku, napominjući da se, u crnogorskom slučaju, to može desiti prevashodno sa novim ljudima, uz uslov da oni pojedinci koji se bave politikom duži niz godina, a koje ne prate opipljivi rezultati ili ih prate negativne političke etikete, treba da se povuku sa političke scene.
„Takvi ljudi predstavljaju glavnu prepreku ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore”, rekao je Krivokapić.
Krivokapić je istakao kako korupcija, a naročito politička korupcija, razara društveno tkivo Crne Gore i udaljava je od evropskih vrijednosti.
Elaborirajući postojeću političku situaciju u Crnoj Gori, premijer je istakao da vanredni izbori predstavljaju jedini održivi izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora.
Premijer je dodao i to da su promjena političke kulture i uspostavljanje dijaloga, bez primjesa političke trgovine i korupcije, jedino mogući sa novim progresivnim snagama koje istinski, a ne samo deklarativno i šarlatanski, baštine evropske vrijednosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala