- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Meloun o Jokiću: Da li su slava i novac promenili Somborca?

© AP Photo / Nati HarnikNikola Jokić i Majk Meloun
Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Majkl Meloun, trener košarkaša Denver Nagetsa, govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću i tome da li su ga slava i novac promenili.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Jokić već nekoliko godina dominira u NBA ligi, prošle sezone je bio najkorisniji igrač lige (MVP), a ove igra na možda i višem niovu.
Trener Grumenja je imao isključivo reči hvale za povremenog reprezentativca Srbije, koji je leta 2018. potpisao petogodišnji ugovor na 147 miliona dolara, a 2023. ga najverovatnije očekuje novi ugovor na preko 200 miliona.
„Morate da imate apetit da trenirate tako sjajnog igrača. To je privilegija, to je čast. Nikola je aktuelni MVP i sada ima odlične šanse da to bude ponovo. Jedna od stvari zbog koje najviše uživam da treniram Nikolu je to što ga novac, uspeh i slava nisu promenili. On je nesebični vođa, a stidljiv je što se tiče pažnje prema njemu – i to je ono što posebno volim kod njega. Ne menja se, ostaje veran sebi i veoma je skroman momak, a to nije odlika superzvezda“, istakao je Meloun.
Jedna od ključnih Jokićevih karakteristika na terenu je ta što on, uprkos tome što beleži neverovatnu statistiku, ne igra za sebe, već za tim, i to verovatno više nego ijedan igrač u ligi.
„Tu je i sposobnost da sve oko sebe učini boljim. Za mene kao trenera to je istinska definicija veličine. To kako činite sve oko sebe boljim i podižete svoju igru. Nema Džamala Marija, Majkla Portera, ali nema veze, imamo Nikolu i on će izvući najbolje iz Morisa, Bartona, Grina, Gordona i ostalih. Nesebičan je, ima visok Aj-Kju i zadovoljstvo je sarađivati sa njim. On čak i mene čini boljim trenerom“, dodao je Meloun.
Momak iz Sombora je u februaru napunio 27 godina i prema američkim standardima on tek sada dolazi do vrhunca, odnosno takozvanog prajma.
„Nikola i ja smo sedam godina zajedno, veoma rano, još u njegovoj sezoni rukija video sam da je njegova paleta veština vrhunska. Njegova skok igra, sposobnost da dodaje loptu a da i ne gleda igrača, to je nešto što sam i sebe terao da ne uzimam zdravo za gotovo. On sedam godina radi sve te stvari, ali je i dalje zadivljujuće, ta njegova dodavanja, šuterska sposobnost, to da raste kao lider i da bude glasniji na terenu... On još nije dosegao plafon, biće i bolji u drugim oblastima i to je nešto što takođe volim kod njega“, podvukao je američki stručnjak.
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SPORT
Jokić održao lekciju Amerikancima, ali jedan novinar zna šta je istina
Lebron Džejms i Nikola Jokić pre Ol-star utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Američki novinar pomera granice kada je u pitanju mržnja prema Jokiću /video/
Lebron Džejms i Nikola Jokić pre Ol-star utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
SPORT
Legenda spojila Srbina koji je „promenio“ Ameriku – i Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala