- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar pomera granice kada je u pitanju mržnja prema Jokiću /video/

© AFP 2023 / JASON MILLERLebron Džejms i Nikola Jokić pre Ol-star utakmice
Lebron Džejms i Nikola Jokić pre Ol-star utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Nik Rajt, američki novinar koji radi na Foks televiziji, pomera granice kada je u pitanju mržnja prema Nikoli Jokiću, iako uporno tvrdi da nema ništa protiv njega.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Rajt od prošle godine ne propušta šansu da neosnovano kritikuje srpskog košarkaša, a to što Jokić nije igrao u završnici Ol-star utakmice samo mu je dalo još više materijala da potkrepi svoje argumente.
Jokić nije igrao u poslednjoj četvrtini Ol-star utakmice, u trenucima kada se odlučivao pobednik, što je sramota kada se uzme u obzir da je aktuelni MVP i top 3 košarkaš na svetu.
To je dalo Rajtu za pravo da kaže kako je u pravu kada tvrdi da Jokić nije među najboljima na svetu.
„Jokić je veoma je dobar košarkaš, takođe osvojio je jednu od 'najslabijih' MVP nagrada u istoriji. Prvo se pričalo da će Lebron osvojiti, pa se povredio, isto je bilo i sa Durentom, Hardenom, Embidom... i na kraju je Jokić osvojio. Ove godine mi je jedan pametan čovek, koji je jedno vreme bio i prvi čovek NBA franšize, rekao kako bi pre izabrao Jokića nego Janisa na Draftu, a onda smo imali Ol-star draft na kom je Jokić izabran tek na sedmom mestu“, rekao je Rajt i nastavio da priča u dahu.
„Zatim imamo Ol-star utakmicu. Znamo da košarkaši žele da pobede na toj utakmici, kad ono Jokić nije bio starter u četvrtoj četvrtini. Nije bio ni Janis, ali je brzo ušao u igru, potom i Derozan, a sve dok je na drugoj strani bio Džoel Embid. I, trener Monti Vilijams je pre odabrao da igra bez centra, nego da mu igra Jokić. I ja sam mrzitelj?“.
Rajt ovde nije u pravo iz više razloga, a jedan od njih je da Vilijams igrao sa centrom, Džeretom Alenom, koji je uradio odličan posao na Džoelu Embidu.
„Monti Vilijams, koji je jako pametan, rekao je sebi: 'Šta moram da uradim da bih pobedio? Moram da ostavim Jokića na klupi. Sedi, nećeš igrati, žao mi je. Ne želim više nijednom da čujem da je Jokić najbolji košarkaš na svetu. Da li je među deset, jeste. Da li ga poštujem, naravno. Ali koliko vam je potrebno još dokaza?“, upitao je Rajt.
Ovakve reči naišle su na kritike širom interneta, pa je tako novinar „Bličer riporta“ napisao da se radi o klovnu.
Kolega u studiju, Kris Brusar, rekao je Rajtu da greši zato što se ipak radilo o Ol-star utakmici i da to što Jokić nije igrao i završnici ne treba shvatati kao nešto mnogo značajno.
„To je Ol-star utakmica i nije toliko važno, to propuštaš. Dža Morent nije igrao u poslednjoj četvrtini, da li ćemo reći isto to u za njega, što si rekao za Jokića“, rekao je Brusar
„Ovo nije udarac za Jokića, svi ga poštuju“, dodao je.
Svi osim Nika Rajta koji je likovao što Jokić nije igrao u završnici, uvezavši sa tim da Jokić nije igrao zato što sa njim na terenu ekipa ne bi imala šansu za pobedu.
To je pogrešno iz toliko uglova, pošto treba samo da pogledate učinak Denvera u dosadašnjem delu sezone, kao i sastav koji je došao do skora od 36 pobede i 25 poraza.
Sraman odnos Amerikanca prema Jokiću: „Bacite tu glupu statistiku u kantu“ /video/
Novinar opsednut Jokićem likuje zbog toga što je Srbin „ponižen“ /video/
Američki mediji nastavili da nipodaštavaju Nikolu Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala