- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemački gigant je preživeo samo zbog Rusa, ali sada „puca sebi u nogu“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaŠalke
Šalke - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ruski „Gasprom“ ostao je uz posrnulog nemačkog giganta Šalke kada je klub ispao iz Bundeslige u Cvajtu, dok su Nemci ekspresno popustili pod pritiskom zbog dešavanja u Ukrajini i raskinuli su saradnju sa svojim najvećim sponzorom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Šalke je daleko od onog kluba koji je beležio fantastične rezultate, igrao Ligu šampiona, jer sada kroz drugu nemačku ligu, „okovan“ dugovima i to cifrom od preko 200 miliona evra, pokušava da se vrati u elitno društvo.
Timu iz Gelzenkirhena biće još teže zbog činjenice da je doneta odluka da saradnja sa najvećim sponzorom – „Gaspromom“, bude raskinuta posle 15 godina uspešne saradnje.
Ruska kompanija „upumpala“ je u klub od 2007. godine preko 400 miliona evra i najzaslužnija je što se Šalke praktično nije ugasio, ali Nemci to nisu znali da cene i olako su, kao „gumicom“, precrtali sva obeležja Gasproma zbog dešavanja u Ukrajini.
Neizvesna je sada sudbina Šalkea koji već grca u dugovima i koji će teško uspeti da izgura trku sa Verderom i Hamburgerom na putu ka povratku u Bundesligu.
Iako se prošle godine spekulicalo da će Gasprom raskinuti sponzorski ugovor sa nemačkim klubom zbog očajnih rezultata, kao i tome da je u ugovoru pisalo da se sponzorstvo odnosi sam ako je Šalke bundesligaš, Rusi su odlučili da ostanu uz klub, samo uz smanjenu „finansijsku injekciju“.
Naravno, dogovoreno je da se u slučaju vraćanja na staze stare slave i suma poveća na dogovorenih 30 miliona evra godišnje, ali su onda usledili događaji koji nemaju veze sa sportom i fudbalom, a čelnici nemačkog kluba su popustili pred očiglednim političkim pritiskom i raskinuli su saradnju sa Rusima koji su ih godinama „održavali u životu“.
Ostaje da se vidi kako će se Šalke izboriti sa finansijskim udarcem, jer je dug preko 200 miliona evra, a godišnje su od „Gasproma“ imali zagarantovanih 30 miliona evra dok su bili u elitnom društvu.
Dve strane su pokazale dva lica, UEFA je takođe raskinula ugovor sa „Gaspromom“ koji je bio zvanični sponzor Lige šampiona, a pod pritiskom se nalazi i Crvena zvezda čiji je generalni sponzor pomenuta ruska kompanija.
Direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Terzić o „Gaspromu“: Zahtev UEFA bi bio sulud
Sten Kolimor - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Igrao je sa Srbima i poručuje Britaniji: „Zašto bi Rusi dobili zabranu?“
Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević pred 166. večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Kup Srbije: Zvezda čeka TSC, a Partizan Loznicu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala