- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Cena uglja oborila je novi rekord

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaUtovar uglja u vagone u rudniku "Bačatski"
Utovar uglja u vagone u rudniku Bačatski - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Cena uglja dostigla je cenu od 400 dolara za tonu što je novi rekord na tržištu. Pored uglja i cene nafte i gasa su ubrzale rast poslednjih dana, a Poljska planira da uvede i embargo na ruski ugalj.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Premijer Poljske Mateuš Moravecki je nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom izjavio da Poljska planira da po hitnom postupku uvede embargo na ruski ugalj, samo još čeka odluku Evropske komisije.
Podsetimo, svetske cene nafte ubrzale su rast za 7,5 odsto, cena marke „Brent“ premašila je 113 dolara po barelu prvi put od 30. juna 2014, sledi iz podataka o trgovanju.
Cena gasnih fjučersa u Evropi porasla je u sredu već za skoro 60 odsto i obnovila istorijski maksimum – sada iznosi 2.226 dolara za hiljadu kubnih metara, sledi iz podataka sa londonske berze „ICE fjučers“.
Nalazište nafte u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
EKONOMIJA
Cena nafte raste ─ oboren rekord iz juna 2014.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala