- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tranzit gasa preko Ukrajine na maksimumu, „Jamal-Evropa“ radi u aversu

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGasno čvorište kompanije "Gasprom"
Gasno čvorište kompanije Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Tranzit ruskog gasa preko ukrajinske teritorije 1. marta održava se na maksimalnim vrednostima prema ugovornim obavezama „Gasproma“, dok se kroz gasovod „Jamal-Evropa“, periodično nastavljaju direktne isporuke, sledi iz podataka operatora gasnog transportnog sistema.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prema informacijama na sajtu „Operatora GTS Ukrajine“, prijave za ispumpavanje gasa preko gasnih mernih stanica „Sudža“ i „Sohranovka“ iz Rusije na dan 1. mart iznose 109,3 miliona kubnih metara. To odgovara maksimalnim ugovornim obavezama „Gasproma“ za ovu godinu. Tranzit ruskog gasa je od kraja prošle nedelje blizu ovih vrednosti.
Isporuke ruskog gasa u Evropu - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
RUSIJA
Koliko evropske zemlje kupuju ruskog gasa
U međuvremenu, tokom noći se gasovod „Jamal-Evropa“ vraćao na avers. Fizički tok gasa išao je direktno preko Poljske u Nemačku od 2 sata posle ponoći i verovatno je trajao do početka novog gasnog dana, odnosno 8 ujutro po moskovskom vremenu 1. marta, vidi se iz podataka nemačkog operatera „Gascade“.
„Gasprom“ nije rezervisao kapacitete za tranzit gasa preko ovog gasovoda kroz Poljsku za februar, pa sada ima mogućnost da koristi samo dnevne i unutardnevne kratkoročne rezervacije. Istovremeno je kompanija nastavila direktne isporuke preko gasovoda „Jamal-Evropa“ 26. februara, prvi put od decembra.
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SVET
Skok cene energenata: Evropa će shvatiti da bez ruskog gasa ne može da funkcioniše /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala