Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Selaković: Potezi Viole fon Kramon i Prištine destabilizuju region

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzložbu je otvorio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković
Izložbu je otvorio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Zalaganje evroposlanice Viole fon Kramon za prijem takozvanog Kosova u Savet Evrope, ali i sve glasniji zahtevi da se Priština primi u NATO, ne samo da ne doprinose stabilnosti Evrope, već naprotiv prete da destabilizuju i političke i bezbednosne prilike u našem regionu, saopštio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prema njegovim rečima, Viola Fon Kramon je odlučila da iskoristi događaje u Ukrajini i strah evropskih zemalja od destabilizacije širih razmera kako bi radikalizovala svoje lobističke napore da tzv. Kosovu osigura članstvo u međunarodnim organizacijama.
„Podsećam i evroposlanicu Fon Kramon i druge lobiste koji u kontinuitetu rade na konsolidaciji samoproglašene nezavisnosti takozvanog Kosova da Beograd i Priština godinama, uz posredovanje Evropske unije, nastoje da na mirnim i političkim sredstvima prevaziđu nesuglasice, i to je jedini način da se ti odnosi normalizuju u skladu sa evropskim vrednostima i međunarodnim pravom“, saopštio je Selaković.
Šef srpske diplomatije je upozorio da svaki pokušaj da se preglasavanjem samoproglašenom Kosovu izdejstvuje članstvo u nekom multilateralnom forumu, ne samo da ne bi doprineo stabilnosti na zapadnom Balkanu, već bi izazvao sasvim suprotan efekat, prenosi Tanjug.
„Priština, posredstvom UNMIK-a i u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 SBUN, ima efikasne kanale za komunikaciju sa međunarodnim organizacijama“, dodao je Selaković.
U danima kada su, kako je napomenuo, međunarodno pravo i međunarodni poredak kakav poznajemo na ispitu zbog događaja koji nemaju nikakve veze sa zapadnim Balkanom, nikome, verujem, nije potrebno da nametanjem rešenja i opasnim političkim potezima daje legitimitet separatistima u južnoj srpskoj pokrajini, jer je separatizam, kao što Srbija godinama upozorava, zarazan i domino efektom se može proširiti širom sveta.
Američki vojnici u sastavu NATO na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SRBIJA
NATO pritisak na Srbiju i poruka Rusiji – i ovde može biti novi front
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SRBIJA
Vučić o zahtevu Prištine da postane članica NATO-a: Ideja lobista u SAD i EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala