- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: EU širi mit da sankcije nisu usmerene protiv ruskog naroda

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Evropska unija svojim postupcima u vezi sa Ukrajinom širi mit o tome da njena nelegitimna ograničenja nisu usmerena protiv ruskog naroda, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Konačno je raširen i drugi mit koji su u prošlosti započeli esesovci: kao da njihove nelegitimne i na međunarodnom i pravnom planu jednostrane sankcije nisu usmerene protiv ruskog naroda. Briselski funkcioneri, koji su nedavno sebe prikazivali kao ‘strateške partnere’ naše zemlje, sada ne kriju i govore da nameravaju da Rusiji nanesu „ozbiljnu štetu, udare na bolne tačke, ozbiljno unište ekonomiju i uguše ekonomski rast zemlje“, ističe se u izjavi.

U Ministarstvu su ukazali da politika sankcija Evropske unije ne može da uništi ekonomiju Rusije i da će Moskva nastaviti da realizuje svoje nacionalne interese bez obzira na restrikcije i pretnje.
„Uveravamo da neće uspeti da unište ekonomiju Rusije, a postupci Evropske unije neće ostati bez ozbiljnog odgovora. Vreme je da zapadne zemlje shvate da je njihova dominacija u svetskoj ekonomiji odavno stvar prošlosti“, naglašeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Ranije je Evropska uvela sankcije predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu i članovima Saveta bezbednosti.
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Evropska unija uvela sankcije i Peskovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala