- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Rok opera“: Remek dela svetske rok scene u Beogradu

© Foto : DUNJA DOPSAJRok opera
Rok opera - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Vanvremenski antologijski rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpretacijama, preplaviće dobrim vibracijama Kombank dvoranu, 8. maja u 20 časova. Čast da se ponovo predstavi beogradskoj publici pripala je „Rok operi“ sa programom EU tur 2022, s kojim nastupa ove godine širom Evrope.
Isti muzički spektakl od 50 muzičara na sceni, članova hora i Orkestra SNP iz Novog Sada, Novosadskog Big benda , solista Nevene Reljin, Jane Šušterčić, Matie Zanate, Nikole Mijića i Zorana Šandorova, koji će biti izveden i na mnogim binama u Evropi ove godine, posetioci će imati priliku da dožive i u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata).
Tako će se uz zvuke simfonijske muzike pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, u jedinstvenim aranžmanima, interpretaciji i muziciranju, čuti legendarne pesme poput: Light my fire, Purple rain, Tush, We wil rock you, Bohemian rapsody, We are the champions ...
„Koncept Rok opere je podjednako pristupačan za sve generacije i posetioci koji budu došli na Rok operu videće da ovaj projekat u mnogome odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda, izjavio je dirigent Rok opere Fedor Vrtačnik.
© Foto : LIVE PRODUCTIONRok opera
Rok opera - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Rok opera
Nakon brojnih nastupa u regionu, a posle mini turneje u 4 grada u Italiji i koncerta u Zagrebu „Rok opera“ želi da se predstavi sa programom EU tur 2022, sa ogromnom željom da publici prenese veliku emociju koju muzičari donose sa sobom izvodeći remek dela svetske rok scene.
Đule Van Gog  - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
KULTURA
„Van Gog“ najavio beogradske koncerte: „Visoki napon“ će poremetiti Kombank dvoranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala