- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Policija podiže ogradu oko američkog Kongresa /video/

© Tanjug / AP/Jose Luis MaganaUklanjanje ograde oko Kapitola u Vašingtonu
Uklanjanje ograde oko Kapitola u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Američka policija podići će ogradu oko zdanja Kongresa u Vašingtonu tokom govora koji 1. marta treba da održi predsednik SAD Džo Bajden.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Šef policije Kapitola u Vašingtonu Tom Mendžer rekao je da će ograda oko Kongresa biti podignuta „iz opreza“, kao i da se to čini „u saradnji sa tajnom službom SAD“.
Ograda je oko Kongresa podizana i 6. januara prošle godine, na dan protesta pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, kada je došlo do nemira u Vašingtonu, a potom ponovo u septembru prošle godine, kada su održavani protesti u znak podrške optuženima za nerede 6. januara.
„Naša je dužnost da štitimo Kongres, Kapitol i zakonodavni proces. U svetlu predstojećeg godišnjeg govora o stanju nacije predsednika Bajdena i mogućnosti demonstracija u narednim nedeljama, radimo zajedno sa federalnim, državnim i lokalnim snagama bezbednosti na prevenciji bilo kakvog ometanja rada Kongresa“, rekao je Mendžer.
Američki mediji navode da je jedan od razloga za moguće nemire i dolazak konvoja kamiondžija koji se protive strogim merama protiv kovida.
Policija Kapitola navela je i da će u utorak 1. marta veći broj ulica biti zatvoren, ali i da to nema veze sa mogućim dolaskom kamiondžija.
Nacionalna garda SAD saopštila je kako je oko 700 njenih pripadnika u pripravnosti da pomogne lokalnim vlastima Vašingtona u slučaju demonstracija.
Guverner Floride Ron Desantis napisao je na Tviteru kako je Bajdenova administracija od njega tražila da pošalje Nacionalnu gardu te države u Vašington, ali je on to odbio.
Protest u Vašingtonu ispred zgrade Kongresa - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2021
Četvoro mrtvih na protestu u Vašingtonu, tuča, pucnjava i upad u Kongres /video, foto/
Protest kamiondžija u Kanadi - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SVET
Kako su kamiondžije promenile Kanadu — za svega dve nedelje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala