- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Operater „Severnog toka 2“ proglašava bankrot

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Švajcarska kompanija „Nord strim 2AG“, operater „Severnog toka 2“, će proglasiti bankrot, izjavila je predstavnica kantona Cug u kome se nalazi sedište kompanije Silvija Taljman Gut za švajcarsku televiziju SRF. Kompanija je objavila i da će svih 106 zaposlenih dobiti otkaz.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prema njenim rečima, kompanija je postala nesolventna zbog američkih sankcija i dodala da kompanija „Nord strim 2AG“ za sada nije objavila bankrot.
Ministarstvo finansija SAD je 23. februara uvelo sankcije protiv kompanije „Nord strim 2AG“ i njenog izvršenog direktora Matiasa Varniga. Pored toga, ministarstvo je objavilo generalnu licencu koja propisuje da se sve operacije sa kompanijom „Nord strim 2AG“ završe do 2. marta 2022. godine.
Kako je danas izjavio ministar ekonomije Nemačke Robert Habek tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama, u bliskoj budućnosti „Severni tok 2“ neće biti sertifikovan i pušten u rad.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Nemački ministar: „Severni tok 2“ neće biti sertifikovan, Berlin vodio naivnu politiku prema Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala